Egon, az egér

Blogposztok az egérlyukból

Bemutatkozó
2019. május 29. írta: Egon Estragon

Bemutatkozó

Egon egy egyszerű, hétköznapi, szürke egér volt. Furcsa ezt így leírni, mert ő soha nem érezte, hogy egér lenne, és fogalma sem volt, hogy honnan jött az, hogy ő egy egér, és Egonnak hívják. Több, mint negyven éve együtt élt már Cinivel, az identitászavaros plüss koala macival, aki félig egérre hasonlított. Azt legalább lehet tudni, hogy Cini emiatt a hasonlóság miatt kapta a nevét.

Azt sem lehet tudni, hogy Egon és Cini mikor ismerkedtek meg. Egon első emléke Ciniről az, hogy amikor a számokat tanulta óvodás korában, kirakodóvásárt játszott, ahol az összes plüss állatkáját felcímkézte, hogy hány forintért adná el. Cini mellé került a 10 forintos cetli, ő volt a legolcsóbb plüss állatka. Mert Egonnak nem tetszett Cini, és szerette volna, hogyha valaki megveszi. Valóban: kinek kellene egy félig egérre hasonlító, identitászavaros, plüss koala maci?

61415865_10216089885733507_7670043723517919232_n.jpg

Aztán Cini ránézett Egonra a kis fekete gomb szemeivel, és Egon megsajnálta. Így lett Cini Egon legjobb barátja, és Egon Egon lett, az egyszerű, hétköznapi, szürke egér. Onnantól együtt mentek tovább azon a kalandos úton, amit életnek hívunk. Cinit néha el kellett dugni, mert mégis, hogy néz ki az, hogy egy felnőtt ember egy egérre hasonlító, identitászavaros, plüss koala macival játszik, pláne, hogy senki nem tudja, hogy ez a felnőtt ember valójában egy egyszerű, hétköznapi, szürke egér. De amikor csak lehet, Cini és Egon együtt reggeliznek, Cini felugrik az asztalra, és beleszürcsöl Egon kávéjába, és hálás szemekkel néz rá, hogy Egon örökké szeretni fogja, és soha nem fogja elhagyni. Nehéz elfelejteni azt a kirakodóvásárt.

Cini alapvetően befolyásolta Egon felfogását a világról. Például, amikor a szerelem elmúlásáról kérdezték, mindig így kérdezett vissza: "Te el bírod képzelni, hogy egyik napról a másikra kiszeretsz a csokoládéból?". A dohányosokat szívesen heccelte ilyenkor azzal is, hogy elkezdett arról beszélni, hogy hogyan lehet kiszeretni egyik napról a másikra a dohányzásból. Persze az is lehet, hogy nem is Cini befolyásolta Egon felfogását a világról, hanem Cini pont amiatt létezik, hogy Egon kicsit másképp látja a világot, mint a többi ember.

Nem egy egyszerű dolog egy egyszerű, hétköznapi, szürke egérként élni az életet. Egon mostanában önmegfigyel, és a gondolatait ezen a blogon osztja meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://egonazeger.blog.hu/api/trackback/id/tr2714864968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása