Nem is lenne időm/energiám, hogy a kertem minden egyes négyzetméterét tüchtig rendbentartsam, de nem is akarom. Mindig hagyok egy kis dzsumbujos részt, ahol számos élőlény találhat élőhelyre, leginkább zöld gyíkok. Idén nagyon aktívak tavasszal, a hímek mutogatják a kék torkukat, és kergetik egymást, egyértelműen macsózni akarnak a gyík hölgyeknek.
A dzsumbujos részen nő csalán is, és szöget vert a fejembe, hogy ki kellene próbálni. Egészen rácuppantam :) Nem egy nagyon gurmet a recept, a Vifon prémiumabb levesporait használom a Mi Gat vagy a Lau Thait. Elkészítem, ahogy kell, minden összetevőt egy tálba, 400 ml forrásban levő vizet teszek rá. Ezt követően teszek hozzá 3-5 szár csalánvéget, 6-8 leveles tetejét vágom le, és ollóval lemetszem a leveleket róla, de a szárát is beleteszem. Adok hozzá még a Balaton felvidéken csak pókacombként ismert sarjadzó/csokros hagyma zöldjét is apróra vágva. Megy még bele indokolatan mennyiségű szójaszósz, indokolt mennyiségű színes bors és provence-i fűszerkeverék, ízlés szerint csípős paprika. 6-8 perc állás után fogyasztható.
Jó étvágyat! :)